Homestaging

HOMESTAGING/HOMESTYLING

Hjälp idag hjälper dig att göra ditt hem till en lättsåld och attraktiv bostad inför din försäljning och visning.

Att styla sitt hem inför försäljning är nu etablerat i Sverige och fler och fler inser att det lönar sig att anlita proffesionell Hjälp. Det har visat sig att det förväntade slutpriset ökat med 5%- 30% vid försäljning av arrangerade hem.

Ofta är vi hemmablinda och ser inte det egna hemmets möjligheter. Genom att rensa bort, flytta om och skapa en tilltalande miljö hjälper vi dig att exponera ditt hems bästa sidor och kvalitéer. Vi arrangerar hemmet så att det blir en inspirerande och välkomnande bostad du vill förmedla och visa. Allt för att tilltänkta köpare lättare ska kunna föreställa sig själva i ditt hem.

VEM BEHÖVER HOMESTAGING?

Den som behöver oss och våra tjänster är du som själv inte har tiden eller intresset att iordningställa din bostad inför försäljning. Kanske all din tid går åt att planera den nya bostaden. Du kanske har ett torp eller en stuga men bor på en annan ort och har svårt att ställa iordning hus och trädgård inför försäljningen, då behöver du oss.

ARBETSGÅNG

Vårt engagemang börjar med det första besöket som är kostnadsfritt och sker i god tid före annonseringen. Tillsammans går vi igenom rum för rum och diskuterar möjliga förändringar och förbättringar för att lyfta fram bostadens bästa egenskaper.

Vi tar del av din nuvarande möblering och inventerar övrig inredning. Vi lämnar på plats ett första förslag på passande åtgärder/visningspaket. Väljer du därefter att anlita oss presenterar vi inom några dagar ett utförligt dokumenterat åtgärdspaket.

Du kan välja att koppla bort oss och själv ställa iordning efter en utförligt detaljerad lista. Men vi vet att en flytt kräver mycket tid och energi. Därför är ditt mest behagliga val att lämna genomförandet, allt eller delar av det till oss. Med våra kostnadsbesparande idéer och vårt utbud av olika visningspaket ger vi dig som kund stor valfrihet. (Tanken är att du med så liten investering som möjligt  ska få så mycket vinst som möjligt vid din försäljning.)

Oavsett hur enkel eller avancerad homestaging du väljer så har slutresultatet bara ett mål: att visa presumtiva köpare den allra bästa sidan av ditt hem med rätt atmosfär för den målgrupp man tänkt sig.

-AVDRAGSGILLT!

Precis som mäklararvodet är kostnaden för homestyling/homestaging avdragsgill och tas upp under ”utgifter för avyttringen” på skatteverkets ställningstaganden 8/05. Utgifter för homestaging inför en visning får normalt anses vara en avdragsgill försäljningsutgift vid kapitalberäkningen till den del utgifterna avser: – konsultation och fotografering – ommöblering – lån/hyra av möbler, mattor, konst, gardiner etc. Under visningen – tillfällig magasinering av möbler och annat under visningen.

-RENOVERING

Vid behov utför vi renoveringar ex. målning, tapetsering av enstaka fondväggar m.m (Kostnad tillkommer )

Hjärtligt välkomna att kontakta oss för mer information eller bokning av homestaging/homestyling på telefon 031-7629999 eller Maila till kontakt@hjalpidag.se