Flyttstädning

PROFESSIONELL FLYTTSTÄDNING

Det är mycket man skall tänka på när man flyttar. Man skall packa, ändra adress, flytta abonnemang, telefon, läsa av elmätare m.m. Då kan det vara skönt att slippa själva flyttstädningen.

Vi utför flyttstädning till fast pris och med besiktningsgaranti. Fokusera på ditt nya hem medan vi städar ut det gamla.

Hjälp idags personal och Hjälppartner är experter på att flyttstäda. För våra kunders trygghet så utgår vi från mäklarsamfundets rekommendationer för flyttstädning.

Vi lämnar alltid garantibevis på vårt arbete. Det innebär att vi ser till att den som flyttar in blir nöjda med vår städning så att ni kan fokusera på er nya bostad.

Inför flyttstädningen:

Se till att hemmet är tomt samt att kyl och frys är urplockade och avstängda. Hjälp idag eller våra Hjälppartner tillhandahåller material och utrustning för städningen. Befintliga skador måste rapporteras innan städningen påbörjas. Exempelvis fönsterrutor som inte går att öppna. Vill du få fönster putsade samt städning av biytor som balkong, utsida av fönsterbleck, förråd, tvättstuga och garage kan du beställa detta separat.

Priser flyttstädning. (ca priser)

Flyttstädning priserna är efter rut – avdrag, inklusive moms och exklusive fönsterputsning.

  • 0 – 50    Kvm   1795:-
  • 51 – 80  Kvm   2575:-
  • 81 – 110 Kvm  2995:-
  • 111 – 140 Kvm  3495 :-
  • Över 140 Kvm Offert

Det tillkommer en inställelseavgift (ej skattesubventionerad) på 135 kr. Det är en avgift som täcker administrationen och resekostnader som offereras

I flyttstädningen ingår följande moment.

Bostadsrum

Rengöring av golv/lister, kontakter, dörrar, karmar, fönsterbrädor, element samt målade ytor. Rengöring av garderober, in och utvändigt (om de är tömda).

Kök

Rengöring av kyl, sval och frys in och utvändigt samt under (frys rengöres endast om den är avfrostad då städningen påbörjas.) Rengöring av utdragen spis in- och utvändigt och ugnsplåtar. Rengöring av diskmaskin in- och utvändigt av och avtorkning av skåp, lådor samt bänkar (inuti om de är tömda, gäller även besticklådan.) Avtorkning av köksfläkt samt ventiler (ej inuti) och avtorkning av belysning.

Bad och toalett

Rengöring av all sanitet, även under badkaret (front nedmonteras och återställes av kund.) Rengöring av kakelväggar, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp rengörs in- och utvändigt. Golvbrunnar och ventiler och alla förvaringsutrymmen rengörs samt avtorkning av belysning.

Garanti

Vi lämnar garanti på städningen, eventuella klagomål som kan framkomma vid besiktningstillfället åtgärdas omedelbart av oss. Klagomål efter kundens godkännande beaktas ej. Vi vill därför påpeka att det är bra om boende, inflyttande person eller företag kan närvara vid besiktningstillfället. Tid för besiktning meddelas av vår personal ca 1 timme innan städningen slutförs.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR ANGÅENDE FLYTT OCH STORSTÄDNING

Hur lång tid tar städningen för min lägenhet eller villa?

Endast 1 arbetsdag.

När blir städningen klar?

1 rok mellan kl. 12-15:00

2 rok mellan kl. 14-16:00

3 rok mellan kl. 13-16:00

4 rok mellan kl. 13-17:00

5 rok mellan kl. 14-18:00

Detta är cirka tider och kan variera beroende på storlek och skick av bostad. Vår personal ringer ansvarig besiktningsperson 1 timme innan bostaden är färdig.

När börjar städningen?

90 % av alla städningar börjar kl. 08.00 på vardagar. Helgdagar och röda dagar börjar vi kl. 09.00.

Ska jag betala kontant, med kort eller check?

Tyvärr så tar vi inte emot check pga. bankernas höga avgifter. Vi tar inte heller emot kontokort.

Endast fakturabetalning gäller. Kontant betalning gäller inte pga. nya kassaregisterlagen.

Har ni f-skattesedel?

Ja.

Har ni städmaterial med er?

Vi har all städmaterial som behövs med oss. Förutom specialmedel som behövs vid extra känsliga golvytor. Detta måste meddelas innan städtillfället.

Hur gör vi om vi flyttar samma dag?

Om ni flyttar samma morgon som städningen sker vill vi att ni tömmer kök och badrum först så att vi kan börja där.

Om de nyinflyttade flyttar in samma dag?

Vi försöker om det är möjligt att ha ett helt rum klart när de kommer under förutsättning att vi fått informationen om detta. Annars får de ställa sina saker i mitten av rummet. Vi kan då inte garantera att golven eller andra drabbade ytor blir helt städade. Vi avråder helst detta tillvägagångssätt.

Om ingen kan komma och besikta medan personal från Hjälp idag eller Hjälppartner är kvar? Måste jag vara hemma hela dagen för storstädningen?

Nej, det bestämmer ni helt själva. Det enda vi vill är att någon är där på morgonen när vi kommer och att någon kommer innan vi går därifrån och besiktar städningen.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Hjälp idag är ansvarsförsäkrade om det skulle visa sig att skadan har uppkommit genom att vi har varit oaktsamma. I de fallen står vi för kostnaden. Visar det sig att skadan har uppkommit pga. fel eller brist av information ifrån kundens sida eller tredje part ansvarar vi inte för det.

Vad har Hjälp idag för avbokningsregler?

Avbokning skall göras 3 arbetsdagar innan städtillfället. Senare avbokning debiteras med full kostnad.

Har ni några andra frågor eller vill boka flyttstädning. Kontakta oss på tel. 031-7629999 eller Maila oss på kontakt@hjalpidag.se